Loaded fries Chicken Polpette
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 4 minuten rondom bruin. Schenk de tomatensaus bij de gehaktballetjes en stoof ze in 15 minuten gaar.
- Bereid de Wavy friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
- Schep de Wavy friet op 4 borden of een grote schaal. Verdeel er de rucola over. Schep de polpette met tomatensaus op de friet.
- Garneer met de olijven en pijnboompitten. Rasp tenslotte de Parmezaanse kaas royaal boven de borden of schaal.
- Che bello! Deze polpette, balletjes kipgehakt in tomatensaus, zien er net zo heerlijk uit als ze smaken. De Wavy friet houdt de tomatensaus goed vast. Een gerecht dat in een Italiaanse trattoria niet zou misstaan. Buon appetito!
- Tip: Neem vega balletjes voor de liefhebber van Wavy Blends Polpette zonder vlees.
- Tip: Zelf polpette maken? Meng 300 gram kipgehakt met 1 geperste teen knoflook, 2 fijngehakte takjes basilicum en een handvol Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper en draai er met vochtige handen 12 gehaktballetjes van.
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 660 kcal
- 42 g vet waarvan 8 g verzadigd
- 49 g koolhydraten
- 18 g eiwit
- 6 g vezels
- 4,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen